14.02.15

"Вічна таїна любові"

14 лютого закохані у всьому світі відзначають День святого Валентина.



День закоханих - свято, сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Недарма його відзначають напередодні весни - пори року, коли почуття, прокидаючись разом із природою, стають ще сильнішими.



День закоханих названий на честь святого Валентина. За легендою, ця людина була лікарем та священиком. В ті часи злий римський імператор заборонив закоханим одружуватися. Він хотів, щоб чоловіки всі свої сили віддавали битвам в його війську, нікого не любили і не мали дружин та дітлахів. Але святий Валентин таємно вінчав закохані пари. За це його заарештували і стратили. Пізніше люди вирішили День закоханих назвати днем святого Валентина, в честь цієї людини, яка віддала життя за любов.

Не всі люди в нашій країні ставляться до Дня святого Валентина добре. Є такі, які вважають його чужим для нашої культури.
 У День Валентина закохані пари обмінюються невеликими подарунками: листівками, іграшками, коробками цукерок, повітряними кульками. Всі ці подарунки робляться у формі сердечок, тому що саме воно символізує любов.

Для кожної людини цей день - особливий. Головне, щоб він був пронизаний щирістю почуттів і теплом люблячого серця. Це привід нагадати зайвий раз людині, про тих кого вона  любить. Адже це може бути і мама, і сестра, і тато, і бабуся. Ну а сказати своїй коханій чи коханому про свої почуття... чому ж це погано?

Якнайбільше б гарних свят, а вже "свої" вони чи "чужі" - яка різниця?







 Саме до цього чудового свята в нашій бібліотеці відбувся майстер - клас "Вічна таїна любові" по виготовленню валентинок. Дівчатка власними руками приготували подарунки всім тим, кого вони люблять.

А ще своїми сердечками діти прикрасили нашу книжкову виставку - валентинку "Все починається з кохання".

 
А як Ви ставитесь до Дня Святого Валентина?=)
 
 
 
 

1 коментар:

  1. Анонім14/2/15

    Мені дуже подобається це свято. Це ще один повід показати дорогим для мене людям, як сильно я їх люблю.

    ВідповістиВидалити