21.08.16

Дива своїми руками

Під такою назвою нарешті збулася мрія наших умільців. Гурток «умілі рученята» залучає усіх бажаючих дітей  до спільної творчості і  до 25-річниці Незалежності України в нашій бібліотеці було проведено майстер-клас з виготовлення патріотичних жовто-блакитних браслетів.
Найпростішу фенечку можна сплести з восьми ниток. Їх довжина повинна бути в чотири рази більша, ніж довжина готового браслета, плюс ще трохи, щоб кінчики можна було зав’язати. Тобто, для нашої першої фенечки знадобляться нитки завдовжки в метр з невеликими, якщо, звичайно, ваш друг не володіє виключно широкими зап’ястями.
Нитки обов’язково потрібно закріпити, інакше браслет в процесі плетіння може прокручуватись. Для цього ми зав’язуємо нетугий вузлик на деякій відстані від кінчиків, щоб залишити хвостик для зав’язок. Цей вузлик можна прикріпити англійською шпилькою до тканини або дивану. Потім потрібно розкласти нитки в тій послідовності, в якій повинні розташовуватися кольори. Нарешті можна приступити до роботи.















Фенечки давно перестали бути розпізнавальним знаком «неформала» і стали оригінальною і стильною прикрасою, яку може носити кожен, не дивлячись на стать, вік і соціальний стан.
Фенечки дарують близьким людям на знак прихильності, подяки і любові. За традицією, потрібно неодмінно самому зав’язувати фенечки на зап’ясті друга, тоді вона обов’язково принесе щастя і завжди буде нагадувати йому про Вас.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар