23.05.24

«Хто тримає культурний фронт України» ( виставка однієї книги)

У книзі «Хто тримає культурний фронт України» зібрано 24 інтерв’ю з сучасними українськими культурними діячами, які продовжують працювати задля наближення нашої Перемоги.


- 24 есеї про непересічних українок і українців;
- 24 герої і героїні зі сфери культури;
- 24 правила життя від українських митців і мисткинь;
- 24 «живі» історії, створені на основі авторських інтерв’ю.
- 24 оригінальні фотоскетчі.

Сучасна українська культура не може існувати поза контекстом війни. Сучасна українська культура активно розвивається в умовах війни.

Українські митці невтомно створюють унікальну, модерну, прекрасну українську культуру. Жорстокі реалії сьогодення не ввели митців у ступор, а навпаки, змусили активно творити. Творчий процес відбувається під ракетними обстрілами, під час блекаутів, в імпровізованих майстернях-бомбосховищах.

Наші митці творять із подвійним запалом і злістю. Попри криваве жахіття вони малюють, пишуть грають на сцені, співають і танцюють. Для підтримки наших воїнів, для збору коштів для фронту, для прийдешніх поколінь, щоб знали про те, через що пройшла Україна, щоб перемогти найлютішого ворога.

Саме про це книжка Мирослави Макаревич «Хто тримає культурний фронт України». «Культурний фронт» — це метафора, а втім, вона досить влучно передає стан тисяч українських митців, які формують мистецтво воєнного часу.

Немає коментарів:

Дописати коментар