07.11.23

"Єдине, що мені важливо, бути людиною" ( подорож по книзі А. Камю " Чума")

 

А. Камю-відомий французький письменник, філософ, публіцист та лауреат Нобелівської премії, що зробив неймовірний вплив на розвиток екзистенціалізму.
Невелика за обсягом творча спадщина Альбера Камю створювалась переважно під час Другої світової війни та повоєнних років. Це наклало свій відбиток і на теми, що порушувалися письменником, і на спосіб їх висвітлення. Для його творчості характерне поєднання власне белетристики із філософськими роздумами.
Письменницька доля Камю складалася щасливо, тобто його творчість досить швидко знайшла розуміння у сучасників, спершу на батьківщині, а потім і далеко за її межами.


Письменнику судилося стати одним з «духовних лідерів» покоління. Він був затятим прихильником гуманізму, при цьому відкидав насильницькі методи боротьби із несправедливістю, оскільки цей шлях тільки примножує її.
Для істориків літератури цей автор - один з найважливіших письменників минулого століття. Сучасні читачі у відгуках про книги Альбера Камю відзначають, що найцікавіше у них приховано між рядків - у кожному творі автор говорить набагато більше, ніж пише прямим текстом. Кожна деталь ретельно продумана, має своє значення та відіграє певну роль. Автор захоплює і бентежить, засмучує і радує. Це один із тих письменників, які змушують задуматися над людським призначенням та основними цінностями.
https://youtu.be/AZl0rj3ZRxY

Немає коментарів:

Дописати коментар